onsdag 21. november 2007

onsdag 22. November


Men SMIT var ikke død! Da vi nær hadde avskrevet SMIT som useriøs slo den heldigvis fryktelig tilbake igjen i dag. Borte var uforståelige presentasjoner uten poenger, idag var det spennende temaer og presentasjoner som var både lettfattelige og spennende. Har lært mye om augmented reality, robot-kirurgi, navigasjon, billedveiledet kirurgi og en masse ulike metoder for avbilding og deteksjon av interessante områder. Her var det folk som kunne sitt fag og som klarte å formidle det i tillegg. Terningkast 5.


Også i dag var det et ikke-medisinsk foredrag, eller rettere sagt to stykker. Et av dem handlet om evolusjonen og menneskets evne og vilje til å lage redskaper. Rimelig tynn tråd til det vi driver med, tror hun ble spurt mest fordi chairmannen var tydelig betatt av damen og har kjent henne i 20 år. Men et foredrag om Shinkansen, lyntoget i Japan og sikkerhet var en ny høydare. Her hadde de fått tak i Akiko Uchida (bildet) som er sikkerhetssjef i jernbaneselskapet og det han kunne fortelle har relevans rett inn i pasientsikkerhetsarbeidet vårt. I dette foredraget fikk vi høre at lyntogene frakter 14 millioner mennesker hver dag, de har ikke hatt ulykker med disse togene siden 1963, har 800 avganger hver dag og togene har en gjennomsnittelig forsinkelse på under 60 sekunder. Og da er alt inkludert som grunn til forsinkelser; snøstorm, strømbortfall, jordskjelv, fremmedlegemer på skinnegangen og andre naturkatastrofer. Hvordan de klarer det er helt ubegripelig, her er alt på stell.


Vi tok lyntoget fra Tokyo til Sendai og det var en drøm i snaue 300 km/t. Det er til og med merket av i perrongen på stasjonene hvor de enkelte vognene stopper, det var bare å finne setenummeret vårt som stod skrevet på bakken og stille oss opp i rekken innenfor de grønne strekene som var markert. Toget stoppet selvfølgelig akkurat på streken med riktig vogn og vi kunne rolig gå inn og finne plassene våre. I morgen er kongressen slutt og vi skal ta lyntoget tilbake til Tokyo. Jeg gleder meg allerede!

1 kommentar:

Tormod sa...

Morro å følge med! Gleder meg til å høre mer om div tema rundt bilde /video behandling, navigassjon osv.