onsdag 3. oktober 2012

Med klasse 10A i Berlin

Dag 1. (Onsdag)
Landet med klasse 10A fra Østerås i Berlin, Schönefeld, kl. 11.10 idag. Flott vær, 20 grader og sol, alle ble med og alle fikk bagasjen sin. Bra start!



Første stopp etter lunsj var muren, eller restene av den. Vi så to filmer på et minnesenter som på en ypperlig måte viste hvor langt DDR var villig til å gå for å hindre folket sitt i å stikke av. (Sommeren 1961 hadde 1/6 av befolkningen i Øst-Berlin flyktet til vest). Alle ungdommene satt helt stille under hele seansen, imponerende!


Etterpå ventet buss-sightseeing med utallige severdigheter, Gull-Else, Riksdagen, Holocoast-monumentet, Checkpoint Charlie ++. Aller mest populært var kanskje MacDonalds da blodsukkeret nærmet seg null på slutten av turen.

Hotellet er enkelt men rent og ordentlig og sentralt beliggende, og middagen ble inntatt på restaurant Zirko bare 200 meter oppe i gata.


Her havnet vi midt oppe i et gresk party for de som var unge da Kennedy var president i USA. Alder er ingen hindring, så da de rødvinsmarinerte gamlingene kastet seg ut i en heftig Zorba og inviterte med de unge, var det mange sporty tiendeklassinger som hev seg utpå. Sporty! To hekseskudd og en lårhals senere sa vi takk for en hyggelig aften og satte kursen for hotellet der ungdommen fikk presisert reglene som gjelder på turen. En flott dag og en kjempeflott gjeng med ungdommer!







Location:Pestalozzistraße,Berlin,Tyskland

Ingen kommentarer: