søndag 7. oktober 2012

Takk for alt!

Dag 5: Hjemreise

10 000 moh og tid for oppsummering, hva har vi egentlig fått ut av denne turen?



Magefølelsen er god, vi har sett og hørt med egne øyne historier som tidligere bare var nok en del av pensum. Vi har i små glimt sett menneskene bak tallene og vi har fått en bittebitteliten anelse av hvilke følelser ofrene må ha hatt.


Der reisenoberführer, Geir, fra Aktive fredsreiser har vært et særdeles hyggelig bekjentskap! "Stillfarende" og "trønder" pleier ikke alltid å være synonymer, men på Geir passer de godt sammen med "jovial" og "sympatisk". På sin lavmælte måte, uten store fakter har han tatt oss gjennom lidelseshistorien og fikset opp i praktiske utfordringer der det trengtes.



Ungdomsgjengen vår har vært helt fantastiske, fra start til mål. True story! Noen småtterier har det vært, men bagateller i den store sammenhengen. Det er rett og slett en gjeng med utrolig hyggelige og sympatiske ungdommer som det har vært kjempegøy å være sammen med!


Er det bare solskinn? Vel, la meg røpe noen ting som vi så langt har holdt hemmelig for elevene våre. (Ikke les videre her elever i 10A)

Reiseleder Geir har en alvorlig svakhet, for ikke å si karakterbrist. Han holder nemlig med Rosenborg ballklubb! Vi konkluderte imidlertid med at han trolig var tilregnelig likevel, alle de gode egenskapene hans tatt i betraktning. Dessuten er han sannsynligvis offer for uniformering og ensretting der han bor i sentrale Trøndelag og er dermed delvis unnskyldt.

En ting til: Vi la tidlig merke til at nærmeste nabo til hotellet var litt underlig. Etter å ha fått et glimt inn døra og sett et snev av rød belysning og møbler fant vi ut at det enten måtte være det nye nyhetsstudioet til TV2 eller et sted med kvinnelige ansatte som jobber mye om natten i et veldig gammelt yrke. Senere fikk vi mannlige ledere flere tilbud som fjernet enhver tvil, og da vi begynte å se oss rundt følte vi et øyeblikk at vi var med på en Derrick-innspilling. Det var mange tvilsomme naboer. Vi var imidlertid veldig bevisste på å skjerme elevene og tror det gikk ganske bra.


Så takk til Geir og Aktive Fredsreiser, og takk til de flotte ungdommene vi har hatt med! Takk til foreldregruppene som har jobbet med økonomi, forberedelser og planlegging og takk for lånet av ungdommene. Dere har all grunn til å være stolte av dem! Sist men ikke minst, tusen takk til foreldregruppen som var med på turen. Dere har gjort denne turen utrolig bra for alle og dere er så supre mennesker at det er umulig å ikke stortrives sammen med dere! :-)




Takk for turen alle sammen, vi sees på Berlin-reunion tour i 2022. :-)

Jan Olav



1 kommentar:

Unknown sa...

En kjempestor takk til deg også, JanO, for veldig fine oppdateringer underveis. Det har vært dagen høydepunkt å lese «dagens» oppdatering.

Tror også det kan være hyggelig for ungdommene å hente frem bloggen etter en tid og mimre litt fra turen.

Mvh Morten